V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.858 klicev. Med 684 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.27 sta na avtocesti med Slovenskimi Konjicami in Slovensko Bistrico, občina Slovenska Bistrica, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in opravili detekcijo nevarnih snovi ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 9.41 sta na avtocestnem izvozu Vodice, občina Vodice, trčili tovorni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila in ga prenesli do reševalnega vozila, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.09 je v naselju Zapotok, občina Sodražica, tovorno vozilo zbilo motorista. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč motoristu do prihoda reševalcev NMP, nevtralizirali iztekle tekočine in odklopili akumulator na vozilu.

Ob 17.26 je v predoru Dekani, občina Koper, osebno vozilo trčilo v steno predora. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so na kraju oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljala v SB Izola.

Ob 19.04 je v Polzeli na nezavarovanem železniškem prehodu prišlo do trčenja potniškega vlaka z osebnim vozilom. Gasilci PGD Andraž na Polzelo, Ločica ob Savinji, Polzela in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP in Policiji z osvetljevanjem kraja dogodka. Ena oseba je bila s strani reševalcev NMP pregledana na mestu samem. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 11 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 drzno tatvino, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V noči na 23. 8. 2023 je bil v Mozirju ukraden osebni avto Audi A3, letnik 2018, modre barve, reg. št. CE SV-384.

23. 8. 2023 je bil v Račah ukraden osebni avto BMW, tip 525 karavan, črne barve, letnik 2005 ,reg. št. MB36-EUM.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 355 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 289 na območju PU Novo mesto, 53 na območju PU Koper in 13 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (138), Maroka (60) in Pakistana (52).

Spletno uredništvo