Danes ob 9.21 uri je bila Policija obveščena, da se je železniški progi med železniškima postajama Postojna in Prestranek, pri železniškem prehodu Rakitnik, zgodila železniška nesreča, pri čemer je potniški vlak povozil skupino delavcev Slovenskih železnic, ki so na progi izvajali dela. Na kraju sta dva delavca podlegla poškodbam, druga dva sta bila huje telesno poškodovana. Štirje delavci v nesreči niso bili poškodovani.

Nesrečo potrdili tudi na Slovenskih železnicah, kjer so pojasnili, da je skupina devetih delavcev na progi izvajala nujna vzdrževalna dela.

Posredovali so gasilci PGD Slavina in Postojna ter helikopter SV.

Kot kažejo prve informacije, delovna skupina na progi ni bila obveščena o prihodu tega vlaka, je pojasnil direktor SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc. Preiskava še poteka, a bo nedvoumno pokazala, kaj je šlo narobe.

“Danes je žalostni dan na Slovenskih železnicah. V jutranjih urah se je zgodila delovna nesreča,” je uvodoma na novinarski konferenci povedal direktor SŽ Dušan Mes in vsem svojcem izrekel sožalje. Zakaj se je nesreča zgodila, še preiskujejo.

Sožalje je izrekel tudi direktor SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc. “Vlak je naletel na delovno skupino, ki o vožnji tega vlaka po naših prvih informacijah ni bila obveščena. Ugotovili bomo, kaj je šlo narobe, da se je zgodila ta tragedija,” je zagotovil Kranjc.

Kranjc je napovedal tudi, da bo opravljena preiskava protokolov signalnovarnostne naprave in posnetih pogovorov, ki bo pokazala, kaj je šlo narobe, da je do takega tragičnega dogodka prišlo. Na terenu so preiskovalne službe, poleg preiskovalcev SŽ tudi zunanji.

Delovna nesreča se je zgodila na železniškem prehodu Rakitnik. Skupina devetih zaposlenih je na železniški progi izvajala nujna vzdrževalna dela, ki se lahko opravljajo v presledkih med železniškim prometom. Ob 9.20 je vanjo trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri Sežane.

Sožalje svojcem je izrekel tudi predsednik vlade dr. Robert Golob: “Današnja tragična železniška nesreča me je globoko pretresla. Vsem poškodovanim želim čimprejšnje okrevanje, svojcem umrlih pa izrekam iskreno sožalje.”

Spletno uredništvo