V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.626 klicev. Med 657 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 103 prometne nesreče, 60 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

V 90 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Koper.

Ob 12.29 je v Ločici ob Savinji, občina Polzela, prišlo do prometne nesreče. Posledice so odpravili gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji.

Ob 3.55 je na cesti Dravograd-Ravne vozilo zapeljalo s cestišča v razlit potok. Gasilci PGD Slovenj Gradec in PGD Dravograd so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo in s tehničnim posegom rešili dve ujeti osebi. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 2.58 se je na cesti Podkraj–Kalcem, občina Ajdovščina, zgodila prometna nesreča z udeležbo enega osebnega vozila. Gasilci GRC Ajdovščina so odklopili akumulator, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana nadaljnje zdravljenje.

Ob 12.43 je v centru Ljubljane pri postavljanju oziroma premiku dvižne košare podpornik košare stisnil osebo ob zid. Gasilci GB Ljubljana so s pomočjo hidravličnega razpirala odmaknili podpornik in iznesli osebo ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in transportu poškodovane do reševalnega vozila.

Ob 14.40 se je v naselju Loka, občina Šentjernej, prevrnil traktor s priključkom in pod sabo pokopal voznika. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, s tehničnim posegom dvignili vozilo in izvlekli preminulega voznika ter pomagali reševalcem in policiji. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.42 je pri naselju Breza, občina Trebnje, na avtocestnem priključku Trebnje zahod, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se prevrnil. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika ter policiji in avtovleki pri odvozu vozila. Reševalci NMP Trebnje so voznika na kraju oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 16.00 sta na cesti Beltinci–Bratonci, občina Beltinci, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter odklopili akumulator. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP.

Ob 21.12 je na odseku regionalne ceste med Žago in Kobaridom, pri naselju Srpenica, občina Bovec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Ljubljana, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 6 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 22 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 283 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 261 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (113), Maroka (93), Pakistana (22).

Spletno uredništvo