V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.716 klicev. Med 636 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 29 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 6.27 sta v bližini Šempasa, občina Nova Gorica, trčila osebni avto in motorno kolo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovanega motorista in sanirali cestišče. Poškodovanega motorista so reševalci NMP Nova Gorica odpeljali v bolnišnico v Šempetru.

Ob 7.10 so na obvoznici v Medlogu v Celju trčili osebni vozili in kombinirano vozilo, ki je zagorelo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar kombiniranega vozila, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Celje, ki so tri osebe prepeljali v bolnišnico, še dve pa pregledali na kraju samem.

Ob 8.46 so na križišču Ljubljanske ceste in Čopove ulice v Celju trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo pregledali na kraju dogodka.

Ob 10.30 se je v naselju Spodnje Prebukovje v Slovenska Bistrica prevrnil traktor. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika rešili, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca do helikopterja. Helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Maribor ga je prepeljal v UKC Maribor.

Ob 13.15 sta v kraju Gornje Brezovo v občini Sevnica trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, oskrbeli poškodovanega motorista do prihoda reševalcev NMP, nudili pomoč policiji in reševalcem ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega oskrbeli in ga prepeljali v SB Brežice.

Ob 14.39 je v Zavodicah, občina Nazarje, na travniku prevrnil traktor v globel. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč traktoristu, pomoč reševalcem NMP Mozirje pri oskrbi in prenosu ter zavarovali kraj pristanka helikopterja SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor. Helikopter je poškodovanca prepeljal v SB Celje. Gasilci so s pomočjo dveh delovnih strojev razbitine traktorja izvlekli iz globeli.

Ob 18.42 je v naselju Hudi kot, v občini Ribnica na Pohorju, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so s tehničnim posegom dvignili vozilo iz potoka in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev ZRCK. Ti so ju prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 19.16 sta na obvoznici v Slovenj Gradcu v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in iznesli poškodovano osebo, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 19.39 sta na regionalni cesti Ribče-Litija v bližini križišča z Graško cesto, občina Litija, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP. Slednji so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v bolnišnico.

Ob 21.20 se je v naselju Rdeči breg – del v občini Lovrenc na Pohorju osebno vozilo v prometni nesreči prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, slednji pa so jo prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam na območju PU Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 drzni tatvini, 1 ponarejanje listin ter 1 povzročitev smrti iz malomarnosti.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 207 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 206 na območju PU Novo mesto, 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (78), Rusije (29) in Afganistana (18).

Spletno uredništvo