V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.464 klicev. Med 546 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 180 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 164 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili 2 smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrli 2 osebi. Letos so slovenske ceste terjale 35 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 33 smrtnih žrtev.

Ob 7.06 so v naselju Spuhlja, občina Ptuj, trčila dve osebni in tovorno vozilo. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč NMP Ptuj, posipali razlite tekočine in očistili vozišče.

Ob 13.42 so na avtocesti Postojna–Unec, občina Postojna, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. V nesreči se je ena oseba poškodovala in so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.04 sta na cesti Črnomelj–Tribuče, občina Črnomelj, trčili osebni vozili. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter posuli razlite motorne tekočine.

Ob 14.46 sta na Dolinski cesti v Kopru trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, ki so jo oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 15.26 se je na Cesti v Rogozo v Miklavžu na Dravskem polju voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. Gasilci GB Maribor so nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, v vozilu odklopili akumulator in posipali iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Ob 15.42 sta na cesti Metlika–Radovica pri naselju Slamna vas, občina Metlika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali pri oskrbi dveh ponesrečenih oseb, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 18.46 je v Zabukovju, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj, nevtralizirali iztekle tekočine, izvlekli vozilo in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev. Slednji so ju odpeljali v SB Brežice.

Ob 22.20 je v naselju Šared, občina Izola, osebno vozilo zaradi strmega in spolzkega vozišča zdrsnilo s ceste. Gasilci JZ GB Koper so na kraju dogodka vozilo stabilizirali in privezali, da se ne bi prevrnilo v jarek. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Kranj, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Celje, PU Maribor in PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 7 nasilij v družini, 1 rop, ter 1 umor oz. uboj.

5. 6. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault grand scenic, letnik 2017, črne barve z grafitno streho, registrskih oznak LJ010DM. Na strehi ima nameščene nosilce za kolo znamke Thule.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 124 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 121 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (25), Bangladeša (24), Konga (21).

Spletno uredništvo