Vlada je na tokratni seji zaključila z obravnavo predloga Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije bolezni COVID-19 za državljane in gospodarstvo, so sporočili z urada z vlade za komuniciranje.

Polnoletni državljani Slovenije bodo dobili bone za 200€ za dopust v Sloveniji

Sofinanciranja skrajšanega delovnega časa bodo deležni delodajalci, ki vsaj 10 odstotkom zaposlenih ne bodo mogli zagotavljati 90 odstotkov dela. Subvencionirano naj bi bilo delo zaposlenih, skrajšano na 20 do 36 ur tedensko, subvencije pa bi znašale od 448,52 do 112,13 evra. Delodajalec lahko delavcu odredi delo s skrajšanim delovnim časom od 1. junija in najmanj do konca leta.

Vsi polnoletni državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji bodo prejeli 200-evrski bon za prenočitev v domačih hotelih ali kampih, poroča Radio Slovenija. Otroci do 18 leta starosti bodo prejeli 50-evrski bon. Bon bo prenosljiv med družinskimi člani: med brati, sestrami in med starši in otroki. Ne bo v fizični obliki, temveč bo Furs pridobil podatke iz registra nastanitvenih obratov. Bon ne bo vplival na regres za letni dopust. Veljaven bo do konca leta.

Janez Janša

Pomoč in vzpodbuda ljudem, industriji, turizmu in razvoju. pod streho. Turistični boni 200€ za vse polnoletne, za mlajše 50€. Po predstavitvi poslancem v potrditev na @vladaRS in v Odpravljanje in blaženje posledic epidemije .

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Zakon predvidena je tudi pomoč avtobusnim prevoznikom in žičničarjem. Za pokrivanje izgub v zdravstvu, ki so nastale ob epidemiji novega koronavirusa, naj bi šlo 110 milijonov evrov.
Uredništvo