V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.648 klicev. Med 632 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 94 prometnih nesreč, 131 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 80 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 0.50 je v naselju Resnik, občina Zreče, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, vozilo postavili nazaj na vozišče ter očistili vozišče.

Ob 11.13 sta v Zalogu, občina Straža, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili cestišče. Reševalci NMP Novo mesto so enega udeleženca prometne nesreče pregledali na kraju.

Ob 13.21 sta na Janeževskem vrhu, občina Destrnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč dvema poškodovanima osebama, odklopili akumulatorja, počistili cestišče in usmerjali promet.

Ob 17.06 je pri naselju Zabrdje, občina Mirna, pri delu v gozdu na občana padlo drevo. Gasilci PGD Mirna in Trebnje so pomagali reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe ter zavarovali kraj pristanka helikopterja. Aktiviran je bil tudi helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na Brniku vendar njihova pomoč ni bila potrebna, ker je oseba podlegla poškodbam.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 97 intervencij na javnem kraju, 34 pa v zasebnih prostorih. Sedem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 98 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (32), Maroka (18), Afganistana (13).

Spletno uredništvo, M.V.