V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1460 klicev. Med 697 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 24 z lahko telesno poškodbo in 4 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper. Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Murska Sobota.

Ob 6.59 je na cesti Staro Selo–Robič, občina Kobarid, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Kobarid so z tehničnim posegom vozilo postavili na vozišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 7.40 sta na hitri cesti pred izvozom Vogrsko v smeri Ajdovščine, občina Renče-Vogrsko, trčila osebno in kombinirano vozilo. Poškodovanih ni bilo. Gasilci GE JZGRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, na poškodovanih vozilih odklopili akumulatorja in poskrbeli za nevtralizacijo manjše količine motornih tekočin na vozišču.

Ob 13.20 sta v Dolnji Lokvici, občina Metlika, trčili osebni vozili, pri tem pa se je eno prevrnilo na streho. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali prevrnjeno vozilo, odklopili akumulatorja, posuli in očistili razlite motorne tekočine ter pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli eno osebo in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 14.11 sta na cesti Šentjernej–Novo mesto pri naselju Dolenje Mokro Polje, občina Šentjernej, trčili vozili. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Reševalci NMP ZD Novo mesto so ju oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, pomagali poškodovanim in reševalcem pri oskrbi ponesrečencev ter na cestišču z absorpcijskim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Eno vozilo se je v nesreči prevrnilo na streho, zato so ga gasilci postavili na kolesa in vlečni službi pomagali pri nalaganju vozil.

Ob 15.25 je v naselju Medlog v občini Celje prišlo do trka dveh osebnih vozil, pri tem sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, sanirali cestišče ter nudili pomoč drugim službam. Reševalci NMP Celje so poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka.

Ob 16.58 sta na Prevaljah trčila osebno vozilo in mopedist. Poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem so odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne pri oskrbi poškodovanca in očistili cestišče. Mopedist je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 17.47 sta v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili bateriji, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, počistili cestišče in pomagali avto vleki pri odstranitvi vozil. Eno poškodovano osebo so iznesli iz vozila, ji nudili prvo pomoč, reševalci NMP Sevnica pa so jo ustrezno oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Ob 19.38 sta v križišču Karantanske in Ljubljanske ceste v Domžalah trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle tekočine in oskrbeli lažje poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP Domžale. Posredovali so tudi gasilci PGD Domžale-mesto, ki so nudili pomoč pri usmerjanju prometa.

Ob 22.27 sta na regionalni cesti Moste–Vodice v občini Komenda pri industrijski coni trčili osebni vozili. Gasilci PGD Moste in Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Kamnik.

Ob 0.16 je na regionalni cesti v bližini naselja Ortnek v občini Ribnica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča, se prevrnjeno na bok in obstalo ob potoku. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz potoka dvignili vozilo in ga postavili na cestišče, odklopili akumulator ter preventivno namestili pivnike v potok.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 45 tatvin, 16 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 5 nasilij v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 2 ponarejanji denarja.

V času od 20. do 26. 9. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Volkswagen passat karavan, temno modre barve, letnik 2006, registrskih številk CEIR-224.

V noči na 28. 9. 2023 je v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Citroen C3 rdeče barve, letnik 2017, registrskih oznak LJ 79-MVJ.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 184 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 158 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (58), Maroka (47) in Turčije (27).

Spletno uredništvo