V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1577 klicev. Med 633 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 132 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 z lahko telesno poškodbo, 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 11 vozil.

Ob 6.10 sta pri naselju Gabrk, občina Škofja Loka, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi treh poškodovanih oseb.

Ob 6.56 sta v enem od krožišč v Šempetru pri Gorici v občini Šempeter – Vrtojba trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica nudili pomoč lažje poškodovani osebi.

Ob 9.36 so na Logu, občina Škofja Loka, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, na enem od vozil odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter pomagali pri ostranitvi vozil s cestišča in policiji pri urejanju prometa.

17. 2. 2023 ob 11.56 se je na regionalni cesti Trebija – Žiri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 36-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Trebij proti Žirem, izven naselja Trebija. Ko je pripeljal do levega slabše preglednega ovinka, ni vozil po desnem smernem vozišču, ampak je zapeljal levo preko ločilne neprekinjene črte na nasprotno smerno vozišče. V tem trenutku se je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 41-letni voznik tovornega vozila in med njima je prišlo do čelnega trčenja. Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 14.19 sta na Ljubljanski cesti v Kamniku trčila kolesar in osebno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP Kamnik pa so pregledali in oskrbeli poškodovanega kolesarja.

Ob 15.02 sta na avtocesti Vrhnika–Brezovica, občina Brezovica, trčili osebni vozili, pri tem se je eno osebno vozilo prevrnilo na streho v obcestni jarek. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so nudili pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorje na vozilih, prevrnjeno vozilo postavili na kolesa, ga potegnili na cestišče in posuli iztekle tekočine.

Ob 16.55 sta v Brezovici, občina Šmarješke Toplice, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmarjeta so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem in policiji ter počistili razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli eno osebo in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 18.10 sta na avtocesti od Slivnice proti Ptuju za izvozom Marjeta na Dravskem polju, občina Starše, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, posipali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, ki so jo z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 50 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 6 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Nova Gorica in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja in 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 80 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 64 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Maroka (23) in Rusije (9).

 

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.