V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.580 klicev. Med 656 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 4.45 sta pri Podsmreki pri Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, trčila tovorno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom iz kombiniranega vozila rešili poškodovanega voznika.

Ob 7.57 je na Novem trgu v Kamniku osebno vozilo zapeljalo čez betonski zid. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in postavili vozilo na kolesa.

Ob 9.32 sta na severni ljubljanski obvoznici med Savljami in Šiško v smeri Kosez trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Ljubljana so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.18 so v Stanežičah v občini Ljubljana v naletu trčila štiri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali, kraj dogodka in odklopili akumulatorje. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli dve lažje poškodovani osebi.

Ob 13.27 sta na Litijski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.49 so na Dolenjski cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, preventivno pregledali štiri udeležene osebe, na dveh vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.46 je v Jagodju v Izoli osebno vozilo zapeljalo na rob cestišča in trčilo v drugo osebno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč pri prenosu obolelega voznika do reševalnega vozila.

Ob 14.49 je v Božičevi ulici v Ljubljani v krožišču osebno vozilo trčilo v dve osebi na skirojih. Gasilci GB Ljubljana so poškodovanima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so ju na kraju oskrbeli.

Ob 21.59 sta na Kamniški cesti v Preserjah pri Radomljah v občini Domžale trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in umaknili vozili s cestišča. Na kraju so bili tudi policisti PP Domžale.

Umrl voznik prometne nesreče, ki se je zgodila na Zaloški cesti v Ljubljani
Včeraj smo bili obveščeni, da je za posledicami poškodb po prometni nesreči, ki se je zgodila 21. 10. 2023, okoli 1. ure na Zaloški cesti v Ljubljani, umrl mladoletni voznik vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v betonsko ograjo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih o vseh okoliščinah nesreče obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 12 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 170 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 149 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper, 3 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (72), Bangladeša (20), Pakistana (16).

 

Spletno uredništvo