“Razlika med KUL koalicijo in razvojno koalicijo Janeza Janše, Zdravka Počivalška in Mateja Tonina je očitna. V dveh letih smo dosegli veliko. A zmoremo še več. Skupaj z vami. Gradimo Slovenijo,” sporoča vladajoča SDS. 

Pozitivni dosežki vladajoče koalicije pod vodstvom SDS in Janeza Janše ter negativni dosežki Šarčeve in drugih preteklih levih vlad. (Foto: Twitter)

Ob tej priložnosti so v največji vladni stranki – SDS navedli nekaj ključnih pozitivnih dosežkov aktualne koalicije: dvig pokojnin za 25 %, predsedovanje Slovenije Svetu EU in rekordno visoka zaposlenost.

Konec meseca marca 2022 je bilo po poročanju portala Domovina “brezposelnih še 6,6 % manj ljudi kot februarja in 26,7 % manj kot marca lani. Skupaj je bilo brezposelnih 60.534 oseb”. Dosegli smo zgodovinsko nizko brezposelnost v marcu.

Spomnili pa so še na nekaj anomalij preteklih tranzicijskih vlad pred letom 2020: stagnacijo pokojnin, približevanje Rusiji in mednarodno blamažo (manjko povezovanja s širšo mednarodno skupnostjo, denimo Zahodno Evropi in ZDA) in množično izseljevanje mladih izobražencev na tuje.

Struktura registrirane brezposelnosti za marec 2022. (Foto: Zavod RS za zaposlovanje)
Struktura registrirane brezposelnosti za marec 2022. (Foto: Zavod RS za zaposlovanje)

Uredništvo