Po poročanju Vlade RS in nekaterih medijev, se nam očitno obeta novo žarišče v občini Cerknica od koder prihaja 5 od 23 okužb, ki so jih potrdili včeraj. Okuženi naj bi v stik z virusom prišli na zasebni zabavi kjer je sodelovalo med 30 in 40 ljudi starih okoli 30 let.

Občina Cerknica pa na podlagi novega stanja odsvetuje uporabo otroških igral. Celotno sporočilo občine se glasi:

Danes, 7. julija, se je drastično povečalo število okuženih s COVID-19 na območju občine Cerknica. Tako imamo v občini Cerknica kar pet novih okužb, to pa pomeni devet aktivnih primerov.

Občina Cerknica in Civilna zaščita Cerknica bosta ukrepali z omejitvijo gibanja na javnih površinah. Z današnjim dnem je odsvetovana uporaba otroških igral, klopi na javnih površinah in športne infrastrukture. »S tem želimo preprečiti druženje mladih, ki so na pragu drugega vala postali najbolj ogrožena skupina za prenos okužbe,« je pojasnil župan Marko Rupar. Na vse občanke in občane ponovno apelira, da se držijo vseh priporočil in ukrepov. Glede na to da nekaj okužb izhaja tudi z ene od zabav, župan opozarja, da na žalost epidemiološka slika ne dopušča večjih druženj, zato je še kako pomembno, da v tem času omejimo število stikov. Dejstvo je, da je virus med nami, ali se mu bomo uspeli izogniti, pa je odvisno predvsem od nas samih.

Uredništvo