V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1544 klicev. Med 580 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 138 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 11.44 so na avtocesti Domžale–Ljubljana na uvozu Šentjakob, občina Ljubljana, trčila tri tovorna vozila. Gasilci GB Ljubljana in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, pregledali tovor na prikolicah, očistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč delavcem DARS-a pri sanaciji vozišča. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.24 je med naseljema Cerknica in Martinjak, občina Cerknica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči poškodovano osebo so v nadaljnjo oskrbo prepeljali reševalci NMP Postojna.

Ob 14.31 je v naselju Lipica, občina Sežana, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili vozišče in nudili pomoč pri oskrbi treh poškodovanih oseb reševalcem NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno drzno tatvino ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 99 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 72 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (27), Kube (19) in Turčije (12).

Spletno uredništvo, M.V.