V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.366 klicev. Med 533 interventnimi dogodki mo policisti med drugim obravnavali 131 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Celje in PU Kranj.

Ob 0.46 je pri naselju Neblo, občina Brda, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnil na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine, vozilo postavili na kolesa, ga umaknili s cestišča ter nudili pomoč policiji in dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so ju prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 10.20 sta v Bukovju v Babini Gori, občina Šmarje pri Jelšah, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečene osebe.

Ob 12.03 je v naselju Cirkovce, občina Kidričevo, vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP.

Ob 13.11 sta v Ulici Jožeta Pahorja v Sežani trčila osebno vozilo in kolo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri oskrbi lažje poškodovanega kolesarja, ki so ga slednji prepeljali v ZD Sežana.

Ob 14.39 sta pri Dolenjah pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica. Ti so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, drugo pa prepeljali v SB Izola.

Ob 15.21 se je v kraju Gabrijele, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom prevrnil na bok pred garažo stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč drugim službam ter rešili voznika iz vozila. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Sevnica.

Ob 16.10 sta na regionalni cesti Hrastnik–Trbovlje, občina Hrastnik, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Trbovlje-mesto, Dol pri Hrastniku in Hrastnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Hrastnik odpeljali v SB Trbovlje.

Ob 20.38 je v naselju Godič, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se zagozdilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo potegnili izpod ograje in postavili na cestišče, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so pregledali voznika.

Ob 22.39 je za predorom Markovec, v smeri Koper–Izola v občini Izola, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Ob 23.07 je na avtocesti Brezovica proti razcepu Kozarje, občina Ljubljana, osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri oskrbi.

 

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Celje, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam na območju PU Ljubljana, PU Celje, PU Novo mesto in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 15 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 grožnji ter 1 ponarejanje listin.

V noči na 30. 8. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur, svetlo rjave barve, letnik 2019, registrskih oznak  LJ 39-ADI.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 336 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 278 na območju PU Novo mesto in 58 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (161), Maroka (57), Pakistana (41).

Spletno uredništvo