V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.556 klicev. Med 643 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 164 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 147 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 so bili udeleženci lahko in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta 2 osebi izgubili življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 15.22 sta na cesti pri naselju Dolenje pri Jelšanah, občina Ilirska Bistrica, trčili tovorni vozili. Pri tem je tovornjak – polpriklopnik cisterna, ki je prevažal plin propan – butan, zapeljal z vozišča in se prevrnil. Gasilci PGD Ilirska Bistrica in PGD Jelšane so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, opravili meritev prisotnosti plinov v ozračju, zaustavili iztekanje pogonskega goriva ter ga prečrpali, nudili pomoč vlečni službi pri dvigu cisterne ter pomoč delavcem cestnega podjetja pri sanaciji kraja nesreče.Zaradi nevarnosti uhajanja plinov so policisti območje zavarovali ter cesto do nadaljnjega za ves promet zaprli. V prometni nesreči nihče od udeleženih voznikov ni bil telesno poškodovan.

19. 12. 2023 ob 19.20 se je na avtocesti A1, pred viaduktom Preloge v smeri Maribora, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 41-letni voznik osebnega avtomobila je vozil osebni avtomobil ob desnem robu vozišča in pri tem trčil v 63-letnega delavca podjetja DARS, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

19. 12. 2023 okoli 23.50 se je v naselju Renče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Neznani voznik motornega vozila je med vožnjo trčil v 50-letnega moškega, ki je hodil po sredini vozišča. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, neznani voznik pa je po trčenju s kraja odpeljal.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, po 3 povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja, po 2 ponarejanji listin in grožnji ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 168 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 160 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 75 državljanov Sirije, 55 Maroka in 16 Turčije.

Spletno uredništvo