V Franciji uvajajo ostre omejitve za vse necepljene osebe. Takšnih naj bi bilo kar 30 milijonov. V tej državi sicer prebiva okoli 65 milijonov ljudi (po nekaterih podatkih 67 milijonov). 

Z današnjim dnem, torej 21. julija 2021, so začele veljati ostre omejitve za vse necepljene francoske državljane. Za njih velja prepoved vstopa v kino, muzeje, restavracije, bare, nakupovalna središča, na športne dogodke, razen če imajo opravljen test na prisotnost koronavirusa. Poleg tega so pričele veljati tudi številne druge omejitve, poroča Polonia Christiana.

Na takšen način poskuša francoska oblast spodbuditi 30 milijonov oseb k temu, da bi se cepile proti covidu-19. Osebe brez potrdila o cepljenju proti covidu-19 ne bodo imele vstopa na kraje, ki ponujajo kulturno ponudbo in zabavo. Prav tako se ne bodo mogle udeleževati srečanj, na katerih bo zbranih več kot 50 oseb. Vendar pa so iz teh pravil izvzeti otroci do 12. leta starosti.

Cepljenje je za zdravstveno osebje absolutno obvezno
Za neupoštevanje novih predpisov kršiteljem grozi globa v višini 1500 evrov. Vendar pa to ni edini ukrep francoskih oblasti, saj so se odločile uvesti obvezno cepljenje za zdravstveno osebje. Zdravstveni delavci imajo tako čas do 15. septembra, da prejmejo cepivo proti covidu-19. Zatem bodo necepljeni odpuščeni z delovnih mest. Francoski predsednik Emmanuel Macron je bil ob tem jasen, da so omejitve namenjene zgolj necepljenim osebam.

Uredništvo