V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.461 klicev. Med 601 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 102 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

V 83 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 5 voznikov.

 

Ob 8.05 je v naselju Breznica, občina Prevalje, osebno vozilo trčilo v drevo in zagorelo. Gasilci PGD Prevalje in KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem. Ti so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 9.14 je na cesti med Babiči in Glemom v občini Koper osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci PGD Babiči so zavarovali kraj, vozilo s tehničnim posegom povlekli na rob cestišča in nudili pomoč drugim enotam.

Ob 10.12 sta pri železniški postaji v Kopru dve vozili zapeljali v z meteorno vodo poplavljen podvoz ter trčili. Mimoidoči je osebe spravil iz vozil. Gasilci JZ GB Koper so vozili izvlekli iz podvoza. Dežurni delavec Marjetice Koper je ponovno postavil prometno signalizacijo. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.22 sta na regionalni cesti izven naselja Črnova v občini Velenje trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, odstranili vozilo s ceste ter sanirali cestišče, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo in pomagali reševalcem NMP, ki so osebo odpeljali v SB Celje.

Ob 12.58 sta v naselju Prilesje, občina Velike Lašče, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, sanirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeni osebi in nudili pomoč reševalcem NMP Ribnica in NMP Ljubljana pri oskrbi 6 poškodovanih oseb. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se povzročiteljica in potnica v njenem vozilu huje telesno poškodovali. Lažje poškodovani sta bila še potnika v vozilu povzročiteljice, ter udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu. Gasilci so tudi zavarovali kraj za pristanek policijskega helikopterja, ki je huje poškodovano osebo prepeljal v UKC Ljubljana. Preostalih 5 poškodovanih oseb je bilo v UKC Ljubljana prepeljanih z reševalnimi vozili.

Ob 14.34 sta na Zagrebški cesti na Ptuju trčili osebni vozili, pri čemer je eno odbilo v ograjo ob cesti. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila. Slednji so jo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 15.50 je v bližini naselja Ložnica, občina Makole, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci PGD Makole in Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Ob 17.51 sta na cesti Vrhovlje – Korada, občina Kanal, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 22.51 je na Celovški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v semafor in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom postavili vozilo nazaj na kolesa in očistili po vozišču razlite tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 12 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 rope ter po 1 drzno tatvino in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 246 oseb, 236 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (111), Maroka (74) in Mongolije (13).

Spletno uredništvo