Kot da ne bi bilo že dovolj težko priti do Logatca, v teh poletnih dneh, brez dežja, cestne zapore očitno rastejo kot gobe po dežju.

Tako je bilo včeraj in danes dopoldne zaprto prvo krožišče iz priključka, v smeri centra proti Martinj Hribu. Prav tako je zapora ceste, ki s Cesarskega Vrha vodi v Zaplano.

Najbolj pa bode v oči, da tudi za to zaporo, obvestila ni mogoče najti, na spletni strani občine Logatec.

Kot smo že pisali v enem izmed prejšnjih člankov, ki je govoril o zapori ceste med Rovtami in Žiri, tudi ta zapora ni objavljena oz. jo ni moč najti.

Sicer je res, da gre v vseh primerih za ceste, ki jih upravlja država, pa vendar bi občina lahko, tudi o teh zaporah obveščala občane.

V preteklih dneh se je na družbenem omrežju Facebook odvijala prav zanimiva razprava, glede poteka obnove logaškega priključka na avtocesto. Očitno pri tej obnovi še ne bo zgrajen pas za zavijanje v levo, kot si ga želi mnogo občanov, prav tako tudi o parkirišču za dnevne vozače ni ne duha ne sluha.

V razpravo je posegel tudi aktualni župan in svetnikom zagotovil, da se bo vse gradilo v naslednjem letu, se pravi po tem, ko bo ponovno izvoljen.

Z malo hudomušnosti in glede na dosedanjo prakso bodo Logatčani lahko srečni če bodo zadevo dobili leta 2022, ko bodo naslednje lokalne volitve.

Vsekakor pa so izjave župana pomenljive z drugega zornega kota. V kolikor se bo resnično gradilo naslednje leto, bo čas gradnje verjetno padel v turistično sezono, kar pomeni, da se bodo Logatčani zaradi zapore, do avtoceste ponovno vozili na Vrhniko ali Unec.

Pa razumi kdor more to norost, da se ni izkoristila letošnja zapora.

Uredništvo