V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.671 klicev. Med 691 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

 

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Ob 12.12 sta na Ljubljanski cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč Policiji in reševalcem NMP.

Ob 13.24 sta v Belem potoku pri Frankolovem, občina Vojnik, trčila osebno vozilo in motor. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenega motorista ter očistili cestišče.

Ob 14.55 je na Linhartovi cesti v Ljubljani voznik med speljevanjem s parkirišča izgubil nadzor nad osebnim vozilom in trčil v steno večstanovanjskega objekta ter drugo parkirano vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj ter odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.03 je v Črnem vrhu, občina Tabor, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v zgradbo. Gasilci PGE Celje, PGD Loke, Ojstriška vas-Tabor in Kapla Pondor so zavarovali kraj, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli poškodovano osebo iz vozila ter jo prenesli do reševalnega vozila.

Ob 15.56 sta na Cesti prvih borcev v Brestanici, občina Krško, trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Krško ter slednjim pomagali pri oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovanca so reševalci prepeljali v SB Brežice.

Ob 17.31 so na severni ljubljanski obvoznici pred izvozom Bežigrad proti Tomačevem v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj ter odklopili akumulatorje. Ena oseba se je lažje poškodovala in so jo prevzeli reševalci NMP.

Ob 18.28 je v Radohovi vasi, občina Ivančna Gorica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča ter pristal na strehi na travniku. Gasilci GB Ljubljana ter PGD Stična in Trebnje so odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo ter jo predali reševalcem NMP ZD Ivančna Gorica, ti pa so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.34 sta v Kajuhovi ulici v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom iz vozila rešili eno osebo. Prav tako so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi štirih poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovane osebe so reševalci prepeljali v UKC Maribor.

Ob 21.51 je na Celovški cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v prometni znak in javno razsvetljavo. Oseba je sama zapustila vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine

Ob 23.41 je na križišču Dolenjske ceste in Galjevice v Ljubljani osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Osebi iz vozila, brez vidnih poškodb, sta odklonili pregled v UKC.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja na območju PU Maribor, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Maribor in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 58 tatvin, 11 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 1 umor oz. uboj ter 1 rop.

Policisti so včeraj na območju Logatca obravnavali kaznivo dejanje zoper življenje in telo. Po prvih podatkih je v dogodku za posledicami poškodb prizadejanih z ostrim predmetom umrl 88-letni moški. Osumljenec je bil po iskalni akciji nekaj ur kasneje najden in mu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 295 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 248 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 10 na območju PU Maribor, 6 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (146), Maroka (33), Pakistana (24).

Spletno uredništvo