Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk- letos poteka pod sloganom: NAJBOLJŠI PRIJATELJICI POTIPAJ PO ZDRAVJU.

V Združenju Europa Donna Slovenija že tradicionalno obeležujejo rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, in slovensko javnost osveščajo o pomenu zdravega načina življenju in zgodnjega odkrivanja.

Občina Logatec se je z veseljem odzvala povabilu Združenja Europa Donna Slovenija, ki je letos pozvalo slovenske občine, da postanejo njihov partner v osveščanju o raku dojk v lokalnem okolju.

V malem parku v Logatcu je župan Berto Menard skupaj s predstavnicami Univerze za tretje življenjsko obdobje – sekcija kvačkanje ter zaposleni v Centru za krepitev zdravja ZD Logatec zasadil ROŽNATO DREVO, ki bo našem lokalnem okolju občanke in občane opozarjalo na pomen skrbi za svoje zdravje.

V letošnji kampanji – NAJBOLJŠI PRIJATELJICI POTIPAJ PO ZDRAVJU – se osredotočajo na pomen prijateljstva.

 

Kot pravijo v Združenju: ” nam ni vseeno za naše prijateljice, ne želimo, da zbolijo. To prijateljstvo lahko prenesemo tudi na svoje telo, tako kot imamo rade svoje prijateljice, imamo rade tudi svoje dojke. Zato letošnja kampanja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske, da redno opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočijo tudi svojim prijateljicam.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Logatec