V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.676 klicev. Med 659 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

 

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 9.53 je na cesti Turjak–Rašica, občina Velike Lašče, vozilo zapeljalo iz ceste v jarek. Gasilci PGD Ribnica so s tehničnim posegom dvignili vozilo iz jarka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali pri nalaganju vozila na avto vleko ter nudili prvo pomoč lažje poškodovanemu vozniku.

Ob 10.18 je na cesti Kromberk–Ajševica, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 10.20 sta na Koroški cesti v Muti trčili osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in vozili odstranili s cestišča. Poškodovano osebo so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 10.58 sta na Cesti 4. julija v Krškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Krško so poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice.

Ob 12.00 je na Tržaški cesti na Vrhniki osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 13.22 sta pri Brdu pri Dornberku, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč lažje poškodovani osebi.

Ob 13.45 sta na cesti Slovenska Bistrica–Pragersko, občina Slovenska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so štiri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 14.29 sta na Šaranovičevi cesti na Viru, občina Domžale, trčila kolesarka in osebno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane kolesarke.

Ob 14.46 sta v naselju Jelšane, občina Ilirska Bistrica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Ilirska Bistrica. Reševalci NMP so poškodovane osebe prepeljali v SB Izola.

Ob 15.17 je na cesti v bližini Leskove doline, občina Loška dolina, padel motorist in se pri padcu huje poškodoval. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri oskrbi in prenosu poškodovanca v reševalno vozilo.

Ob 16.15 je v naselju Ljubija, občina Mozirje, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v potok. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter vozilo dvignili iz potoka in postavili na cestišče.

Ob 18.02 je v Tehnološkem parku v Ljubljani padel motorist in se poškodoval. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom dvignili motor iz jarka na pločnik. Poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 19.04 se je na Ljubljanski cesti v Trzinu pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 19.37 je v ulici Pod anteno v naselju Portorož, občina Piran, osebno vozilo zapeljalo čez škarpo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali, s pomočjo dvigala dvignili in vozilo postavili nazaj na dvorišče. Poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 19.56 sta na Majcenovi cesti v Trbovljah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka, očistili po vozišču iztekle tekočine, nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev in nudili pomoč reševalcem NMP Trbovlje pri prenosu poškodovanke do reševalnega vozila.

Ob 20.33 je v naselju Dobrova, občina Celje, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče in nudili prvo pomoč v nesreči poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 22.25 se je na cesti Selo–Ajdovščina, občina Ajdovščina, motorno kolo trčilo v srno. Pri tem se je pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 85 intervencij na javnem kraju, 35 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 drzne tatvine, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 208 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 190 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (54), Pakistana (40), Bangladeša (34).

 

Spletno uredništvo