V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1242 klicev. Med 445 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 58 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 50 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 6 z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil.

Ob 2.48 je v naselju Zapotok, občina Ig, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in pri tem trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in odstranili nekaj dreves zaradi lažjega izvleka vozila nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 8.53 so na zahodni obvoznici, smer Kozarje, občina Ljubljana, v naletu trčila 3 osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo in jo predali reševalcem NMP. Slednji so štiri poškodovane osebe prepeljali v bolnišnico, ena izmed njih je hudo poškodovana.

Ob 12.50 sta v Kidričevi ulici v Celju trčili osebni vozili, pri čemer se je eno prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč drugim službam. Reševalci NMP Celje so na kraju oskrbeli tri poškodovane osebe in eno od njih prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 16.49 je v naselju Formin na cesti Gorišnica – Zamušani, občina Gorišnica, osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci PGD Ptuj in Ormož so zavarovali kraj dogodka, vozilo z avtodvigalom postavili na cestišče, odklopili akumulator, ter nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Ob 18.10 sta na cesti Unec – Planina, občina Postojna, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Ti so poškodovanega motorista prepeljali v ZD Postojna.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 37 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 34 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini in 1 rop.

Včeraj okoli 22.30 je bila policija obveščena o ropu v parku Tivoli v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da so štirje storilci pristopili do oškodovancev in od njih z nožem v roki zahtevali denar. Ko so jim denar izročili so s kraja zbežali. Povzročili so za okoli 350 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis 1: moški star med 20 in 23 let, visok med 175 in 180 cm, črnih kratkih las, oblečen v temna oblačila.

Opis 2: moški star med 20 in 23 let, visok okoli 175 cm, močnejše postave, oblečen v temna oblačila.

Opis 3 in 4: moška stara med 20 in 23 let, visoka okoli 180 cm, oblečen v temna oblačila.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 106 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 42 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (20), Afganistana (18) in Maroka (18).

Spletno uredništvo, M.V.