V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.302 klicev. Med 494 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 110 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 17.14 je v naselju Žirovskem Vrhu svetega Urbana, občina Gorenja Vas – Poljane, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Škofja Loka in Gorenja Vas so vozilo stabilizirali, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila in s pomočjo vrvne tehnike vozilo izvlekli nazaj na cestišče. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 17.17 je v kraju Očeslavci, občina Gornja Radgona, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, trčilo v prepust in prevrnilo na streho. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa, očistili iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč delavcem avto vleki in policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.21 sta v križišču na izhodu z avtoceste pri naselju Senožeče, občina Divača, trčili osebni vozili in kombinirano vozilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, rešili ukleščeno osebo iz osebnega vozila, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč policistom in reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. V nesreči je bil voznik osebnega avtomobila huje telesno poškodovan in bil prepeljan v SB Izola. V kombiniranem vozilu se je ena oseba lažje telesno poškodovala.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 25 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 23 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 ponarejanja denarja, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 60 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 17 državljanov Rusije, 13 Demokratične republike Kongo in 9 Sirije.

Spletno uredništvo, M.V.