V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.674 klicev. Med 620 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 147 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

26. 4. 2023 ob 12.25 se je v naselju Spodnje Gorje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 76-letna voznica osebnega avtomobila je v desnem preglednem ovinku nenadoma zapeljala čez nasprotno smerno vozišče in trčila v varovalno ograjo. Voznico, ki je ostala ukleščena v vozilu, so iz vozila rešili gasilci, nakar je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico, vendar je med prevozom v bolnišnico umrla.

Ob 12.41 se je na regionalni cesti Kočevje–Ribnica, občina Kočevje, pri naselju Nove Ložine prevrnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo pesek. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj nesreče, preprečili iztekanje nevarnih tekočin, odklopili akumulatorje na vozilu in nudili pomoč pri oskrbi poškodovanca do prihoda reševalcev. V času nesreče je promet potekal izmenično po enem voznem pasu.

Ob 13.00 sta na Celjski cesti v Vojniku trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem NMP Celje, odklopili električne vire napajanja na vozilih in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Ob 20.25 sta v naselju Kumen, občina Lovrenc na Pohorju, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in jo v oskrbo predali reševalcem NMP Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 51 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 1 rop ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 135 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 128 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (37), Rusije (20), Pakistana (14).

Spletno uredništvo, M.V.