Občina Pivka je na svojih spletnih straneh objavila naslednje obvestilo:

Občinski štab CZ Občine Pivka in Občina Pivka obveščata vse občane občine Pivka, da se število obolelih in potrjenih okužb v občini povečuje. Sinoči smo dobili potrditev o novih pozitivnih primerih na območju občine.

Vse  občane pozivamo, če morajo nujno po opravkih, v trgovino ali lekarno, naj spoštuje razdaljo med osebami, ki naj znaša minimalno 1,5 m. Bodite potrpežljivi in v trgovine in druge prostore vstopajte posamično.

Vzpostavlja se dežurna telefonska številka, namenjena vsem tistim občankam in občanom, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja korona virusa ali eventuelne okužbe, ne bi mogli ali ne bi smeli zapustiti stanovanja in se sami ali prek pomoči sovaščanov, sorodnikov, prijateljev in znancev ne bi mogli oskrbovati z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki, zdravili ali drugimi nujnimi zadevami. Kdor potrebuje kakršnokoli pomoč, se lahko obrne tudi na predstavnika vaške skupnosti.

Varstvo otrok izključno tistih staršev, ki so dolžni opravljati delo v nujnih poklicih, bo organizirano indvidualno. Potrebe po varstvu sporočite na kontaktne podatke: za Košano: [email protected] ali tel. št.: 051 371 461; za Pivko pa [email protected] ali na tel. št.: 041 342 911.

Na območju občine Pivka je izdana odredba o prepovedi kurjenja v naravnem okolju. Prosimo, da prepoved dosledno upoštevate, da bodo prostovoljni gasilci na voljo za potrebe zagotavljanja pomoči prizadetim zaradi širjenja korona virusa..

Ponovno vse občane in občanke opozarjamo, da za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih največ lahko naredijo tako, da ostanejo doma, da nimajo socialnih stikov, da se ne zadržujejo na igralih in otroških igriščih ter se s svojimi otroci odpravijo v naravo.

Vse občane ponovno POZIVAMO, da se držijo vseh preventivnih ukrepov in OSTANEJO DOMA. Izjema je odhod na službeno dolžnost.

Uredništvo