V torek, 29. 10. 2019 dopoldan je bil v Pivki prijet 27-letni Ljubljančan, ki je v začetku oktobra z nožem in pištolo grozil ter izsiljeval dva moška z območja Postojne. Pri prijetju osumljenca so poleg policistov iz Postojne sodelovali tudi kriminalisti iz Kopra, saj je bilo glede na zbrana obvestil mogoče sklepati, da je osumljeni lahko nevaren in oborožen.

Med  prijetjem  se  je  dejansko  potrdilo, da gre za nevarno osebo, saj je osumljeni  imel pri sebi imel orožje – pištolo znamke Beretta, za katero ne poseduje nobenih uradnih dovoljenj. Ob prijetju so mu jo zasegli.

Policisti in kriminalisti so pričeli preiskavo na podlagi podanih prijav in operativnega  dela  na terenu v oktobru. Policisti iz Postojne so prišli na sled 27-letniku iz Ljubljane, ki so ga utemeljeno osumili izsiljevanja. Mlajšega moškega iz Postojne je namreč izsiljeval za manjši namišljen denarni dolg ter pri tem izsiljevanje še večkrat podkrepil z raznimi grožnjami, med katerimi je omenjal tudi orožje.

Prav tako je osumljenec izvršil še eno kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, saj je enega moškega z območja Postojne s pestjo udaril v obraz in mu poškodoval ličnico.

Policisti in kriminalisti  so nato v nadaljevanju v Postojni opravili hišno preiskavo stanovanja in osebnega avtomobila, pri čemer so osumljencu zasegli nož, s katerim je
grozil. Prav tako je bila med hišno preiskavo najdena večja količina prepovedane droge – skoraj 1 kg prepovedane droge heroin in okoli 3.5 kg še neidentificirane prašnate snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s prepovedano drogo, z namenom povečanja količine. Zasežena je bila tudi večja količine gotovine in razni pripomočki, namenjeni pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju prepovedane droge.

Vrednost  zasežene  prepovedane  droge bi na trgu znašala približno 40.000 evrov.

Glede  na  navedene ugotovitve je obstajal tudi utemeljen sum storitve kaznivega  dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami za kar je bilo osumljenemu v nadaljevanju tudi odrejeno pridržanje.

Gre za povratnika saj je bil v preteklosti že obravnavan zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja (kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko ta  opravlja naloge varnosti), za kar je bil že pravnomočno obsojen.

Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov je bil 27-letni Ljubljančan 30. 10. 2019 s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Uredništvo