V petek popoldan je občan policiste obvestil, da v Planini pri kapelici leži moški neurejenega videza. Policisti so identificirali državljana Italije, ki od začetka leta prebiva po Sloveniji neprijavljen. Ker ni imel dokumentov, so ga policisti oglobili za več kršitev, zatem pa je bil odpeljan v ZD Postojna.

Prav tako v petek 31. 1. so Ilirskobistriški policisti na podlagi z delom pridobljenih informacij, da domačin preprodaja prepovedano drogo, pridobili odredbo sodišča in
opravili hišno preiskavo stanovanja in vozila. Na hišni preiskavi v Ilirski Bistrici so mu zasegli 300 g konoplje, približno 10 g heroina, približno 5 g kokaina in tehtnico. Sledi mu kazenska ovadba.

Drugače pa so policisti na območju PU Koper od petka, 31. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 3. 2. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.
Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 8 oseb in PP Kopra 6 osebe. 10 oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, nekateri policijski postopki pa še potekajo.

Uredništvo