Postojnski policisti so 26. novembra na podlagi Odredbe sodišča izvedli hišno preiskavo na domu 18-letnega domačina. Pred tem so namreč pridobili informacije, da je Postojnčan  pred objektom dijaškega doma otrokom in mlajšim mladoletnikom prodajal pirotehnične izdelke različnih kategorij. V hišni preiskavi so policisti zasegli okoli 400 pirotehničnih izdelkov različnih kategorij. Med njimi so bile tudi močnejše petarde z izrazito močnim pokom, katere lahko kupuje, poseduje ali uporablja samo pravna oseba ali podjetnik z ustreznim dovoljenjem. Prav tako je bila v hišni preiskavi zasežena manjša količina snovi (približno 6 g), za katero sumimo, da gre za prepovedano drogo.

Zoper 18-letnika bodo policisti zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ter Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami izvedli hitri postopek o prekršku.

Fotografija zaseženih predmetov:

Isti dan so postojnski policisti pri 22-letnemu Postojnčanu na podlagi odredbe sodišča izvedli tudi hišno preiskavo zaradi suma posedovanja prepovedanih drog. V hišni preiskavi  so policisti zasegli približno 60 gramov prepovedane droge, 32 komadov prepovedanih  petard in pištolo SIGSAUSER s pripadajočim nabojnikom. Pištola bo poslana v ekspertizo, da se ugotovi ali gre pravo orožje.

Zoper 22-letnika bodo policisti izvedli prekrškovne postopke zaradi kršitev Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih ter Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi  drogami. V primeru, da bo ekspertiza potrdila pristnost pištole, pa še prekršek po Zakonu o orožju.

Fotografija zaseženih predmetov:

Uredništvo