V čevljih legendarnega postojnskega brivca in frizerja Janka Ozbiča – Občina Postojna in Zavod Znanje Postojna oddajata obnovljen prostor z zgodbo v najem.

V salonu Ozbič, ki ga poznajo po vsej Sloveniji in tudi sosednji Italiji, bo kmalu spet zadišalo po brivski peni in šamponih. Salon Ozbič po nekaj letih premora ponovno odpira svoja vrata.

Prostor, kjer so mojstri uredili nešteto brk in pričesk, se bo po prenovi predstavil z novo podobo. To je več kot brivsko-frizerski salon. Je prostor z dušo – za obujanje zgodovine te obrti, prostor za doživetja ali za klepet ob kavi.
Rožnata hiša na vogalu danes išče novega mojstra/-ico, ki bo prijel/-a za britev ter skrbel/-a za pričeske in brade.

Več kot salon – prostor z dušo in zgodbo

Brivsko-frizerska tradicija ima v Postojni dolgo brado, zato se je Občina Postojna odločila tudi za oživitev zgodbe kultnega brivsko-frizerskega salona, ne le za oddajo in prenovo prostora. V sodelovanju z Zavodom Znanje Postojna, znotraj katerega delujeta OE Turizem in OE Notranjski muzej, in ob smernicah Zavoda za kulturno dediščino Slovenije bo novi salon kot najposebnejši v Sloveniji še naprej vibriral z ohranjeno dediščino rodbine Ozbič in mojstra Janka Ozbiča na razstavi v delu salona.

Ste vi naslednja postojnska brivsko-frizerska legenda? 

Vabimo vse brivske in frizerske mojstre, ki si želijo nadaljevati zgodbo stoletnega salona Ozbič, da stopijo v čevlje postojnske brivske legende in pustijo svoj odtis. Vse zainteresirane mojstre in mojstrice prosimo, da se nam na kratko predstavite in nam v nekaj stavkih obrazložite, zakaj se zanimate za najem salona, ki bo z novo podobo zaživela že v maju 2021.

Več o prenovi brivsko-frizerskega salona najdete v prispevku Rožnata prihodnost zelene hiše na vogalu.

Razpis – Javno zbiranje ponudb za najem brivsko-frizerskega salona Ozbič v Postojni.

Foto in besedilo: www.postojna.si