V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1094 klicev, 349 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 88 nanašalo na kriminaliteto, 89 na javni red in mir, ter 122 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 14 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:
V Cerknici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil računalnik in druge predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorski kolesi Cube in Specialized. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil orodje in druge predemete. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v sakralni objekt od koder je neznani storilec odtujil denar in druge predmete. Povzročil je za nekaj tisoč evrov škode.

V požaru iz stanovanja rešili osebo

Včeraj, okoli 8.30 smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Šiške. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorela vzmetnica v spalnici stanovanja, kjer se je nahajala starejša stanovalka. Zaradi požara je bilo celotno stanovanje zadimljeno. Policisti, ki so prvi prispeli na kraj so skozi okno pritličnega stanovanja takoj vstopili v objekt in našli obnemoglo osebo. Iz stanovanja so jo skozi okno nato rešili tudi ob pomoči gasilcev, ki so prispeli na kraj. Gasilci so manjši požar v katerem je nastalo za nekaj tisoč evrov škode pogasili. Stanovalka je bila zaradi vdihavanja dima odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Prav tako sta bila zaradi vdihavanja dima zdravniško oskrbljena dva policista. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti preiskali več kaznivih dejanj vlomov in osumljencu odvzeli prostost

 

Policisti policijske postaje Moste so na podlagi zbranih obvestil odvzeli prostost 35-letnemu osumljencu, ki je osumljen najmanj 15 kaznivih dejanj vlomov v kleti o koder je v večini primerov odtujil kolesa in električne skiroje. V preiskavi sta mu bili zaseženi dve odtujeni kolesi, ki sta bili vrnjeni lastnikoma. Osumljenec, ki je bil v preteklost že obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Poškodba osebe pri sečnji na območju Domžal

 

Včeraj popoldan smo bili obveščeni o dogodku kjer je bil pri sečnji drevesa na območju Domžal lažje poškodovan moški, ki je skupaj z še eno osebo podiral drevo. Pri tem je se je iz sosednjega drevesa odlomila veja, ki je padla na moškega. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin poskrbite za varnost. Opozarjamo, da se v gozd ne odpravljate sami in ste pri sečnji in spravilu lesa posebej previdni. Upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago, ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, proti-vrezno obutev in hlače). Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam.

Prometna varnost

 

Včeraj, nekaj po 22. uri se je na Kamniški cesti v Preserjah zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku, slednjega pa je odbilo in je trčil še v voznico, ki je z vozilom stala pred križiščem. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je v Radohovi vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.30 se je v Dolskem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se udeleženec in potnik v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 19.30 se je na Ljubljanski cesti v Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo