V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.364 klicev. Med 564 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 12.58 sta na avtocesti v predoru Jasovnik, smer Ljubljana, občina Vransko, osebni vozili v naletu trčili v ustavljeni tovornjak. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč drugim enotam. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.59 sta na cesti Duplica–Kamnik v križišču z Maistrovo cesto v Kamniku trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč avtovleki. Poškodovano osebo so pregledali reševalci NMP Kamnik.

Ob 16.52 je na cesti relacije Prilipe–Podgračeno, občina Brežice, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, vozilo izvlekli na cesto ter odklopili akumulator. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Ob 19:07 se je na cesti Kisovec–Izlake, občina Zagorje ob Savi, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trbovlje mesto in PGD Zagorje so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa in očistili cestišče. Reševalci NMP Zagorje ob Savi so oskrbeli lažje poškodovano osebo. Na kraju je bila policija PP Zagorje ob Savi. V času intervencije, je bila polovična zapora ceste.

Ob 19.16 sta na Spodnji Muti v občini Muta trčili osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovani osebi in jima nudili prvo pomoč, odklopili akumulatorja, usmerjali promet ter odstranili vozili s cestišča. Dve poškodovani osebi so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 19.38 je v naselju Češnjevek, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z avtodvigalom vozilo dvignili nazaj na cesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 8 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 36 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 21 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Bolivije (5), Kube (5).

Spletno uredništvo, M.V.