V nedeljo so opravili 706 testov na okužbo z novim koronavirusom, 25 testov je bilo pozitivnih, je na Twitterju sporočila vlada. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, se jih pa 26 zdravi v bolnišnici, od tega štirje potrebujejo intenzivno zdravljenje. Trenutno je v državi 525 aktivno okuženih.

Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da med v nedeljo potrjenimi okuženimi ni noben zaposlen v zdravstvu ali domu za starejše, prav tako ni novih okužb med oskrbovanci domov za starejše. Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili pri 3190 osebah v Sloveniji, skupaj je umrlo 135 bolnikov s covidom-19.

V nedeljo so okužbe z novim koronavirusom odkrili v 18 občinah. Po tri so potrdili v ljubljanski in mariborski občini. Dve okužbi so našli v občini Novo mesto, po eno pa v občinah Celje, Rogaška Slatina, Velenje, Slovenska Bistrica, Tržič, Črnomelj, Brežice, Ivančna Gorica, Naklo, Pesnica, Starše, Tišina, Beltinci, Dornava in Gorišnica.

V preteklem tednu je bilo v Sloveniji potrjenih skupaj 307 okužb z novim koronavirusom, kar je 89 več kot teden poprej. Umrla sta dva bolnika s covidom-19, skupaj jih je umrlo doslej 135. Število bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se giblje okoli 25. Počasi se povečuje število tistih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.

Uredništvo