V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.577 klicev. Med 628 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 128 kaznivih dejanj.

V 139 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 5 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Maribor.

Včeraj okoli 12. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je motorist, ki je vozil po površini ki ni namenjena vožnji motornih koles nepravilno pri rdeči luči prečkal vozišče Dunajske ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo.

Ob 14.35 sta na Štajerski cesti v rondoju proti Črnučam v Ljubljani trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 14.44 sta na cesti v Spodnji Hajdini, občina Hajdina, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Ptuj so do prihoda reševalcev NMP oskrbeli poškodovane osebe, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin in nevtralizirali že iztekle. Tri poškodovane osebe so prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj.

Ob 17.56 sta v Ulici Milojke Štrukelj v Solkanu, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in na vozilih odklopili akumulatorja. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Celje in PU Murska Sobota, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 64 tatvin, 28 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 6 groženj, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 93 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 77 na območju PU Novo mesto in 16 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Nepala (27), Maroka (19), Afganistana (11).

Spletno uredništvo, M.V.