Danes  ponoči,  ob  3.41  uri,  je  Operativno komunikacijski center Koper prejel  obvestilo Regijskega centra za obveščanje, da naj bi v Senožečah pri trgovini  prišlo do razstrelitve bankomata.

Policisti so na kraju potrdili informacijo  o  razstrelitvi  bankomata  in takoj začeli z izvajanjem prvih nujnih  ukrepov.  Ugotovljeno  je bilo, da so neznani storilci z eksplozijo povzročili   poškodbe  bankomata,  zaradi  česar  so  nato  iz  notranjosti bankomata  tudi ukradli za enkrat še neznano količino denarja. S povzročeno eksplozijo  je  nastala  materialna  škoda  tako  na  bankomatu kot tudi na objektu trgovine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Policija izvaja intenzivno preiskavo, ki temelji na ogledu kraja dejanja in zbiranju  obvestil  od oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o kaznivem dejanju  in  storilcih. Obravnavamo kaznivo dejanje velike tatvine in povzročitev splošne nevarnosti.

Po  razstrelitvi  bankomata  v  Divači (16.4.2019) je to druga eksplozija v zelo  kratkem  časovnem obdobju. Primer iz Divače še ni preiskan, preiskava pa intenzivno poteka.

V zadnjih 24-ih urah so policisti na območju policijske uprave Koper prijeli 17 ilegalnih
migrantov. Pri Krvavem potoku 5 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito. Pri Sušaku 5 državljanov Irana, pri Kopru tri državljane Egipta in enega Maročana, pri Ilirski Bistrici pa tri državljane Turčije, ki bodo vsi vrnjeni na Hrvaško.

Uredništvo