V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.580 klicev. Med 600 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 88 prometnih nesreč, 101 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 72 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike.

Ob 3.33 je pri naselju Ložice, občina Kanal, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste v jarek. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.15 sta na Vegovi ulici v Šmarju pri Jelšah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Šmarje so preventivno pregledali dve osebi.

Ob 8.53 je na cesti v Podgori v občini Ravne na Koroškem prišlo do delovne nesreče, kjer je delovni stroj s hruško spolzel po cestišču ter se prevrnil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter skupaj s člani enote prvih posredovalcev-AED Kotlje nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovanca, ki je bil s helikopterjem SV prepeljan v UKC Maribor. Gasilci so s pomočjo avtodvigala delovni stroj dvignili nazaj na cesto.

Ob 11.53 sta na cesti Ajdovščina–Col, občina Ajdovščina, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Ajdovščina so oskrbeli poškodovanega motorista in ga prepeljali v SB Nova Gorica.

Ob 12.59 sta pri naselju Mala Kostrevnica, občina Šmartno pri Litiji, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci PGD Kostrevnica in Litija so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovano osebo, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

7.10. 2023 ob 13.51 se je na zaznamovanem prehodu ceste čez železniško progo v križišču Ljubljanske in Korenove ceste v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla kolesarka. 66-letna kolesarka je vozila kolo po Ljubljanski cesti v smeri Podgorja. Pri tem je zapeljala mimo stoječe kolone vozil, ki so stali pred spuščeno zapornico in nato še mimo zapornice na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane proti Kamniku pripeljal potniški vlak, ki je kljub zaviranju trčil v kolesarko. V trčenju je bila kolesarka tako hudo poškodovana, da je na umrla na kraju nesreče.

Ob 15.10 sta v naselju Spodnje Škofije v občini Koper trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in reševalcem pri oskrbi in prenosu ponesrečenca. Reševalci NMP so ponesrečeno osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali v SB Izola.

Ob 19.21 sta na Ormoški cesti na Ptuju trčila skuter in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 19.21 se je na cesti med Solkanom in Gonjačami v naselju Podsabotin, občina Brda, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Poškodovanca so reševalci NMP Nova Gorica na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica pa so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP.

Ob 22.29 je na Mestnem vrhu na Ptuju električno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka in odklopili baterije.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 80 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 17 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 grožnje ter po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 167 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 152 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Maroka (40) in Turčije (24).

Spletno urdništvo