Neverjetna nerazsodnost, politikanstvo in še kaj proti lastnemu narodu, je tisto, kar v tem trenutku dela opozicija.

Migranti bežijo iz okužene Turčije!

Vlada Janeza Janše si prizadeva, da bi zaradi epidemije virusa covid-19 ter bližnje nevarnosti množičnih prihodov ilegalnih migrantov aktivirali posebni 37.a člen Zakona o obrambi, ki bi podelil Slovenski vojski posebna pooblastila za obdobje največ treh mesecev. Po besedah državnega sekretarja na notranjem ministrstvu Franca Breznika je aktivacija posebnega 37.a člena nujna zaradi varnosti Slovenije. Slovensko južno mejo že sedaj varujejo pripadniki Slovenske vojske, ki pa nimajo nobenih pooblastil.

Po besedah Breznika se problem pojavlja, ker prihajajo topli meseci, v katerih je vedno naraslo število migrantov. Med njimi so tudi že identificirali različne vodje tihotapskih združenj, ki s svojimi GPS napravami vedo, po katerih gozdnih poteh na južni meji morajo iti, da pridejo v notranjost Slovenije, nam zaupa Breznik. “Smo v nevarnih časih pandemije, ki bo kljub dobremu spoštovanju navodil vlade s strani prebivalstva zahtevala velik davek v smislu zdravja, človeških žrtev ter na koncu finančne posledice. 

Zamisite si, da se le en migrant v Turčiji, kjer je v tem trenutku 7.410 okuženih Turkov, okuži, potem bo katastrofa še veliko večja. Migranti v veliki večini namreč delujejo v skupinah in kaj bomo takrat, ko bi ti morebitni okuženi migranti prišli k nam? Med nas?

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.

Uredništvo