V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.794 klicev. Med 661 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.59 je v naselju Skakovci, občina Cankova, osebno vozilo trčilo v avtobusno postajo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in pregledali kraj dogodka. V nesreči je bila poškodovana oseba.

Ob 13.23 je na avtocesti med priključkoma Dramlje in Slovenske Konjice pred predorom v občini Šentjur prišlo do naleta 4 osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili prvo pomoč 4 poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP, ki so jih oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 16.57 sta na Cesti proletarskih brigad v Mariboru trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator, pomagali policistom in nudili prvo pomoč poškodovanima osebama. Reševalci NMP Maribor so poškodovani osebi prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.53 sta v naselju Morsko, občina Kanal, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.29 je v naselju Hrastulje, občina Škocjan, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pregledali vozilo. Poškodovanih ni bilo.

Ob 20.36 sta na Cesti talcev v Domžalah trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 6 povzročitev telesne poškodbe, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, 2 ropa ter 2 ponarejanji denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 196 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 154 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 8 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (63), Pakistana (38) in Nepala (21).

Uredništvo