V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.567 klicev. Med 587 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru, ter 71 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 16.25 sta Na Šancah v Ravnah na Koroškem trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odstranili poškodovani vozili s cestišča in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Včeraj, nekaj pred 17. uro je na tirih med Rakovnikom in Škofljico prišlo do nesreče med osebnim vozilom in vlakom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil vzdolžno tik ob železniških tirih, ko je za njim pripeljal potniški vlak, ki se trčenju ni mogel izogniti. V trčenju ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda. Policisti posamezne okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ob 17.48 je na avtocesti Postojna–Ravbarkomanda osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.20 sta v naselju Petrovče v občini Žalec trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Gasilci PGE Celje in PGD Dobriša vas – Petrovče so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji. Poškodovana oseba je sama poiskala zdravniško pomoč.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 15 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 8 nasilij v družini, 5 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah sta bili obravnavani 202 osebi zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 191 na območju PU Novo mesto in 11 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (116), Maroka (36) in Pakistana (22).

Spletno uredništvo