V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.530 klicev. Med 608 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 124 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 00.35 je v Livadah v občini Izola osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, vozilo s tehničnim posegom potegnili nazaj na cestišče in tako tujemu državljanu omogočili nadaljevanje vožnje.

Ob 12.57 je na Ljubljanski cesti v Kamniku kolesar padel s kolesom in se poškodoval. Poleg reševalcev NMP Kamnik so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev oskrbeli ponesrečenca.

Včeraj, okoli 14.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne hoje peške in nepravilne vožnje mimo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ob 14.41 je na Reški cesti v Preboldu osebo vozilo trčilo v stanovanjsko hišo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri iznosu poškodovane osebe in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Cigaletovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17.30 se je na Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in kolesar. Do trčenja je prišlo ko je kolesar iz kolesarske steze zavil na cesto po kateri je pripeljal motorist. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 15 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 228 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 206 na območju PU Novo mesto in 22 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (93), Maroka (60) in Pakistana (34).

Spletno uredništvo