V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.511 klicev. Med 614 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

Ob 7.16 sta na cesti Čepovan–Most na Soči, občina Tolmin, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ti pa so ga oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 9.13 sta v Drofenikovi ulici v Šentjurju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo ter nudili pomoč drugim enotam.

Ob 10.29 je bila na območju Pokljuke, občina Bled, nezavestna kolesarka. Posredovali so reševalcem NMP Bled, GRS Radovljica ter dežurna združena ekipa HNMP GRZS Brnik s helikopterjem SV. Oseba je preminula.

Ob 11.14 je na Cesti IV. prekomorske brigade v Ajdovščini občan z motokultivatorjem trčil v zid in nezavesten obležal na tleh. Gasilci GRC Ajdovščina so nudili pomoč reševalcem NMP, ti pa so poškodovanca prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.19 sta v naselju Dolga vas, občina Lendava, trčili osebni vozili. Gasilci IGE Lendava so vozili odstranili s cestišča ter nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Lendava. Slednji so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 14.00 sta na Prešernovi cesti v Radomljah, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP, ki so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 14.26 se je v naselju Vinski Vrh pri Šmarju, na relaciji Šmarje pri Jelšah–Sv. Štefan, občina Šmarje pri Jelšah, v potoku ob cesti nahajal prevrnjen traktor. Gasilci PGD Steklarna Rogaška so preprečili iztekanje motornih tekočin ter preiskali okolico, ker voznika ni bilo na kraju dogodka.

Ob 15.22 sta na Barjanski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, eno od teh se je prevrnilo na bok. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa ter očistili cestišče. Dve osebi sta se lažje poškodovali.

Ob 16.47 sta na Limbuški cesti v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 17.56 sta v naselju Matenja vas, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč pri umiku vozil s cestišča. Eno od vozil je na električni pogon, zato so ga gasilci dodatno pregledali.

Ob 20.00 se je na dolenjski avtocesti med priključkom Novo mesto – vzhod in Novo mesto – zahod, prevrnilo vozilo avto vleke s prikolico na kateri so bila naložena osebna vozila. Gasilci GRC Novo mesto so osvetljevali in zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom postavili prikolico na kolesa ter jo odstranili s cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih. Delavci DARS-a so očistili cestišče.

Ob 20.24 sta na avtocesti med priključkoma Trebnje-zahod in Bič v bližini pokritega vkopa Medvedjek, občina Trebnje, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 55 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 7 povzročitev telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in grožnje ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in drzna tatvina.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 240 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 196 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper, 7 na območju PU Ljubljana, 3 na območju PU Celje in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (112), Pakistana (33) in Maroka (18).

Spletno uredništvo