Večer s sociologom Igorjem Bahovcem

Vsak tretji četrtkov večer v mesecu se v Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte v Logatcu odvije poseben večer. Tako je bilo tudi v mesecu aprilu, ko smo v okviru Nikolajevih srečanj gostili sociologa Igorja Bahovca, ki je vsebino predavanja črpal iz papeževe spodbude »Radost ljubezni«. Papež Frančišek je v njej zajel sadove obeh sinod o družini, ki jih je sklical leta 2014 in 2015 in govori o ljubezni v družini. Igor Bahovec nam je osvetlil papeževo poslanico z vsebino, ki je bila podana na razumljiv način, praktična in podkrepljena z rezultati raziskav.

Veselje, pogum in upanje so le nekatere izmed vzpodbudnih besed, s katerimi nas papež v svoji poslanici vabi k polnejšemu krščanskemu življenju. V razmislek in za spraševanje vesti lahko vsak zase odgovori na tri vprašanja:

  1. Od kod črpam veselje v svojem življenju? Znam jaz koga razveseliti in na kakšen način?
  2. Kdo mi daje in kdo mi jemlje pogum?
  3. Kdo ali kaj je moje upanje?

Na koncu smo bili povabljeni, da v svojem življenju zaorjemo novo ledino z novo svežino in navdušenjem, ki lahko pride samo iz globokega in živega odnosa z Bogom. Silna je moč molitve, so okusili že mnogi svetniki in svetnice.

M.V.

cof