Postojnski policisti so 7. 1. 2020 v sodelovanju s policisti in kriminalisti PU Ljubljana na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani izvedli hišno preiskavo pri 27-letnemu Planinčanu.

Med hišno preiskavo objekta so policisti v prostoru, ki ga uporablja za bivanje, našli 10 večjih kartonskih škatel, v katerih so bili posušeni deli konoplje. Kriminalistični tehnik PU Koper je na kraju opravil preliminarno testiranje in tehtanje najdenih in zaseženi vzorcev. Pri tem je potrdil, da gre za nekaj več kot 11 kg prepovedane droge konoplja. Pri preiskavi so bili najdeni tudi predmeti, ki so namenjeni za opremo prostora za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplja in nekaj več kot 11.000 evrov.

Na podlagi ugotovitev preiskave so postojnski policisti 27-letnemu Planinčanu odvzeli prostost, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi zbranih obvestil in pridobljenih dokazov so postojnski policisti pridržanega osumljenca v sredo popoldan s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Uredništvo