“Mi smo opozicija in skup’ smo se dobil’, res bi radi vladal’ a premal’ so nas volil’. Že dva mes’ca sanjamo, da vlado vrgli smo, zaenkrat mamo KUL ime ampak to je pa tud’ to. Poslanskih nam glasov zdaj manjka skor’ deset, vseen’ grozimo Janši kot da sploh ne znamo štet!” Tako nekako gre nova glasbe uspešnica skupine Mala terasa, ki je zaokrožila po družabnih omrežjih in v hipu postala priljubljena.

Koalicija ustavnega loka (KUL) in njen mandatar Jože P. Damijan sta navdihnila ustvarjalce oddaje Kaj dogaja in Tilna Artača, ki vsak teden uglasbi aktualno dogajanje v satirični obliki. Tokrat so uporabili Agropopovo melodijo, ki si jo je ta sicer izposodil pri Johnnyju Cashu. Gre za pesem, ki smo jo poznali pod imenom Ti si moj sonček, le da namesto sončka sedaj nastopa Jože Damijan. Koalicijo ustavnega loka sicer zastopajo predstavniki štirih opozicijskih strank, Tanja FajonLuka MesecMarjan Šarec in Alenka Bratušek.

Posnetek na tej povezavi.

Glasov, da bi prevzeli vladanje sicer nimajo dovolj, obljubljajo pa, da jih bodo kmalu nabrali. Omembe vrednega programa tudi nimajo, pomembno jim je zgolj to, da predsednik vlade ne bi bil več Janez Janša. Spodaj je na voljo video spot pesmi z naslovom Ti si naš Damijan, ki pravzaprav povzame celotno zgodbo ustavnega loka in njegovega nesojenega lokostrelca.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.