Most čez Kolpo v Slavskem Lazu. (Foto: posnetek zaslona)

Po poročanju portala nova24tv.si je na svetovnem spletu  dostopen posnetek, dolg 6 minut in 30 sekund (za ogled kliknite na sliko), ki prikazuje, kako migranti množično odhajajo z območja Bihaća oziroma iz tamkajšnjega centra na Vučjaku, ki so ga včeraj zaprli, migrante pa z 8 avtobusi odpeljali v Sarajevo in okolico. To pomeni, da so jih premestili največ okoli 400. Pred tem so poročali, da jih je na Vučjaku bistveno več.

Kam so odšli, pa pojasnjuje posnetek, ki kaže množičen pohod proti Sloveniji, v tem primeru proti Slavskemu Lazu v občini Kostel, kjer Kolpo prečkajo kar po mostu. In to na mostu, kjer naj bi bila vrata s ključavnicami. Vse skupaj kaže na organiziran kriminal, hkrati pa tudi na natančna navodila migrantom za pot.

Posnetek je iz ponedeljka, 9. decembra 2019. Pomenljivo pri tem je, da slovenska policija v ponedeljek na celotnem kočevsko-ribniškem in tudi ljubljanskem območju ni izsledila in prijela nobenega migranta, za včeraj, torek, pa poročajo o 6 prijetih na območju Ljubljane. Posnetek, ki je opremljen tudi glasovno – v nam tujem jeziku, je javno dostopen vsem na spletu. Policijo smo zato vprašali, ali jim je to poznano in kako so ali (še) bodo ukrepali. Ko dobimo odgovor, ga bomo objavili.

Uredništvo