Medtem, ko se nekateri sprenevedajo, da težav z nezakonitimi migracijami ni več, primer iz Bihaća kaže, da je vse skupaj daleč od tega. Nezakoniti migranti tako kljub koronavirusu ostajajo v naši bližini in povzročajo škodo. To dokazuje odkritje tamkajšnje lovske koče, ki so jo migranti povsem uničili.

Že pogled od zunaj priča o tem, da so migranti, ki so se zatekli v lovsko kočo, le-to povsem razdejali. Ob vhodu je mogoče videti cel kup polomljenih predmetov, ki so jih člani lovske družine s pridom uporabljali. Vandali so se namreč spravili nad notranje pohištvo in celo štedilnik, kjer bi si lahko kuhali hrano.

Prizanesli le klopi
Posnetek, ki je nastal ob odkritju koče, kaže, da so migranti očitno v notranjosti spali kar na tleh, nad seboj pa sušili oblačila. Okrog pa je bilo videti kupe smeti. Ker je bil moški nad odkritjem tako močno pretresen, v drugo nadstropje, kamor je mogoče priti po lestvi, sploh ni šel pogledat. Zunaj je mogoče videti tudi šotor, kar kaže na to, da so nekateri spali tudi zunaj. Migranti so prizanesli le klopi, ki se nahaja zunaj koče.

Avtorica Hana Murn, video in več lahko vidite tukaj.