V medijih na Balkanu odmeva četrtkova policijska racija, imenovana Kristal, ki jo je izvedla PU Bijeljina na nekem luksuznem vikendu, kjer naj bi potekala orgija, in v okviru katere naj bi po poročanju srbskega Blica na policijsko postajo pripeljali tudi štiri osebe iz Slovenije.

Slovenci so po poročanju Blica pridržani.

Vir: Blic.rs

Znan slovenski novinar Bojan Požar na omrežju Twitter predvideva, da je na vidiku velik škandal za Nogometno zvezo Slovenije, ki jo trenutno vodi Radenko Mijatović, saj je na seznamu pridržanih tudi znani mariborski nogometni sodnik Slavko Vinčič.

Da gre dejansko za zelo elitnega nogometnega sodnika in da je bil pridržan, pišejo tudi Slovenske novice, namreč tudi predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn je potrdil, da gre pri tem dejansko za slovenskega sodnika. Vinčić sicer naj ne bi bil med organizatorji zabave, bil pa je prisoten med policijsko racijo.
Mariborski sodnik, ki ima tudi izkušnje s sojenjem v elitni ligi prvakov, je bil zaslišan kot priča, piše spletni portal Nogomania.

Skupaj so zajeli 35 oseb, pri hišni preiskavi vikenda in vozil pa so našli deset pištol, 14 paketkov kokaina, devet tablet medicinske droge, zasegli so tudi več mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov, denar v različnih valutah – evre, franke, švedske krone in dolarje.

Policija je objavila tudi posnetka akcije. V lokalnih medijih sicer najbolj odmeva aretacija starlete, ki je poznana pod imenom Tijana Ajfon, in naj bi bila organizatorica orgije.

avtor Andrej Žitnik, prvotno objavljeno in video tukaj.