“Prošnja in poziv – POGUM ZA RAZUM! Spričo grozljivega dejstva, da je bil novi predlog zakona o vladi gladko in brez sramu sprejet z brutalno strankarsko mašinerijo, ki v resnici spominja na fašizem 20. stoletja in je neposredni posmeh demokraciji – in je bil v državnem zboru sprejet, brez vsakega razumnega argumenta, pozivam vse opozicijske poslance, pa tudi poslance koalicije in Svobode, ki prav tako kot vsi drugi poslanci niste vezani na navodila, da se vzamete skupaj in mi pomagate zbrati podpise za referendumsko pobudo,” poziva aktivni državljan Vili Kovačič. 

S tem bo narejen pomemben prvi korak, da se zaustavi brezumje in enoumje, ki je dobilo odločujočo domovinsko pravico v državnem zboru. “Enako bom storil za zakon o RTVSLO, s katerim jeb*** večina hoče uničiti zametke jeb*** manjšine in pluralnega informiranja in komentiranja na javni RTVSLO in celo v drugih medijih. Pa tudi za naslednje zakone, ki nam na ga poti v svobodno suženjstvo ponuja gibanje Svoboda, bo treba narediti enako,” sporoča aktivni državljan Vili Kovačič. Sicer pa iz zgodovine vemo, da so vsi diktatorji v zameno za svojo lastno svobodo – samovoljo, ponujali in zahtevali in uresničevali odvzem svobode drugim.

K zbiranju podpisov pa poleg naštetih poziva tudi koordinacijo neparlamentarnih strank ter vse stranke, ki sicer niso prišle v parlament. Posebej pa še nagovarja gibanje Povežimo Slovenijo in Našo deželo, pa tudi stranko Zelenih ter vse druge, navadne državljane, ki za izražanje stališč nimajo medijev in organizacijskega aparata, pač pa zgolj lastni razum in zdravo pamet, “ki bo, četudi bo v manjšini, preživela dokler bo obstajalo človeštvo, četudi morda nekaj časa celo kot “jebena manjšina”.” Nobena situacija ni brezizhodna, v resnici je brezizhodna samo vdaja in pristajanje na to, da nas brezsramni in brezumni ljudje vodijo v upanje, ki nam ga je velikodušno obljubil predsednik vlade v nastopnem govoru.

Obrazec za zbiranje podpisov. (Foto: Vili Kovačič)

“Sicer pa upanje umre zadnje, zato bom danes pisal premierju in ga prosil za sprejem s pozivom, da ustavi ponorelega konja v sebi in umakne zakon, s katerim triumfirata domišljavost, napuh in nebrzdana samovolja, v resnici pa je izraz njegovega hlapčevstva do tistih, ki so mu omogočili vzpon.” Človek ki nam ponuja upanje, nam ga odvzema. Praznino svojih “argumentov” pa opremlja s frazo Svoboda! Resnica pa je, da na volitvah ni zmagal ON sam, ampak hlapčevski mediji in sovraštvo do konkurence, ki se sedaj pod krinko nepolitičnosti z nekaterimi novimi obrazi prodajajo kot nepolitična političnost.

Uredništvo