V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.282 klicev. Med 520 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 122 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 so se udeleženci lažje, v 2 pa huje telesno poškodovali.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 6.46 je na cesti Visoko–Šenčur, občina Šenčur osebno vozilo trčilo v srno. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter obvestili policijo in lovca.

Ob 6.52 sta v križišču Maistrove in Cankarjeve ceste v Kamniku trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, na osebnem vozilu odklopili akumulator, preventivno pregledali tovorno vozilo, usmerjali promet, odstranili osebno vozilo s cestišča ter sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.38 je pri naselju Gornje Brezovo, občina Sevnica, vlak povozil občana. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, opravili ogled okolice in potnikom nudili pomoč pri izstopu z vlaka. Na kraju so bili tudi reševalci NMP Sevnica. Občan je v nesreči preminil. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 13.29 sta na cesti Dolenja Trebuša–Stopnik, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, izklopili akumulatorje na poškodovanih vozilih in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo avtovleke. Poškodovanih oseb ni bilo. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 1.30 se je na cesti Mengeš–Domžale pri križišču za Groblje, občina Domžale, pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenega do reševalnega vozila.

 

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 8 groženj, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 drzno tatvino, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 24 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Konga DR (12), Rusije (6) in Pakistana (5).

Spletno uredništvo, M.V.