V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.196 klicev. Med 440 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 83 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 77 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa prav tako pridržali 4 voznike.

Ob 2.05 je v Krškem vlak povozil občana, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče. Na kraju so bili prisotni reševalci NMP Krško.

Ob 16.56 je na cesti Hrašče – Hruševje, občina Postojna, motorist trčil v jelena. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motornem kolesu, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna ter očistili cestišče. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v SB Izola.

Ob 19.22 je v Mladinski ulici v Kopru padel voznik motornega kolesa. Gasilci JZ GB Koper so pomagali reševalcem NMP, ki so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 21.59 je v naselju Tolsti vrh P.R. na K. – Del, občina Ravne na Koroškem, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 21 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 138 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 108 na območju PU Novo mesto, 29 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (30), Bangladeša (18)in Maroka (18).

Spletno uredništvo