Danes, okoli 18. ure smo bili obveščeni, da je na območju Žal v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je vozilo trčilo v obcestni objekt, transformatorsko postajo.

 

Po do sedaj zbranih obvestilih je bil v trčenju v objekt-transformatorsko postajo samoudeležen voznik osebnega vozila. Slednji je na Pokopališki ulici zapeljal čez rondo Žale in nato izven vozišča na zelenico do transformatorske postaje, kjer je trčil v objekt, vozilo pa je zagorelo.  Voznik, ki je vozilo zapustil,  je potreboval zdravniško oskrbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega pa je lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na širšem območju Most in Bežigrada kot posledica dogodka niso delovali semaforji, prav tako je zaradi nesreče prišlo do večjega izpada električne energije pri okoli 30.000 odjemalcih.

Še vedno je motena oskrba z električno energijo, moteno je tudi delovanje semaforjev, zato še vedno velja opozorilo voznikom in pešcem, naj bodo pri vožnji in hoji po vozišču previdni.

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.